kalau saya diizinkan..

yeay.. kalau saya diizinkan berkahwin.. perkara pertama saya akan survey adalah tukang gambar. yang lain-lain punya hal tu nanti dulu la. kasi baris belakang sikit. ahaha. 

kenapa mesti tukang gambar menjadi yang pertama?

bukannye sebab saya suka bergambar. tapi saya punya satu impian iaitu biarlah perkahwinan saya macam parents saya. cuma sekali sahaja seumur hidup. so.. saya mahu bergambar secara banyak. mengabadikan kenangan yang banyak-banyak. sebab bukan setiap hari pun saya cantik. untuk satu hari ini saja saya bercantik-cantik. baju cantik. mekap cantik. suasana cantik. bersama sang suami yang cantik. haha. hari lain, saya comot. sungguh.. saya tak tipu.

bukan setiap hari ada fresh flower secara banyak macamni kat rumah kan?

pakai kasut cantik dan tinggi macam ni setiap hari membuatkan anda derita je.

berbalik kepada perkara pasal tukang gambar. saya sangat suka tengok gambar pengantin yang cantik dan unik. yang ada seni. yang bila kita tengok gambar tu, kita pun rasa kegembiraannya. dan kalau pengantin tu nangis pun die masih nampak jelita. dan kalau pose yang romantik tu, sekali pandang je rasa macam nak gugur jantung dan boleh buat kita nak tatap picture tu berkali-kali. dan tak lupa juga dengan gambar yang kita tengok  tu pun kita terasa macam-eh, nak kawen esok la. haha.. okeh. ayat drama. sebenarnya nak tulis macam ni-eh, nak cup dia ni as my official photographer la. tapi selalunya.. yang ada berdozen-dozen gambar macamtu  yang berpengalaman. yang satu hari dia capture gambar kita, kita kena sedia emm.. duit yang banyak. kalau takde duit yang banyak.. jawapannye takde la. sangat menghampakan. so kawan-kawan, sila kumpul duit sebaik sahaja anda sudah pandai bercinta.

pendek kate, tukang gambar menjadi perkara pertama yang saya akan cari sebab tak perlu snap pic sendiri macam selalu. tak perlu susah-susah set self timer 10second ke 20second ke pastu kena berlari-lari ke posisi asal sebelum gambar di-snap. dah la selalu akan rasa penat bila kena posing yang sama pastu bila tengok gambar, macam hampeh.. sengetla. tak ready la. asyik tak jadi je. stress woh. haha.. ape saya merepek ni? ok la.. bai~




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

hoiiiihh...suami cantik?? apakah? kah3..choiii! kalu i la..nak suami hensem kottt..hik3

Anis izyan Abd Rahman said...

huhu
btolllll!!! sekarang nie sgt mahal pakej perhawinna yg diowunk ambil kan
but, yaaaa
seumor hidup sekali kan~

intanurulfateha said...

arghhh nak kawen! nak kawen! tp calon takde! huwaaaaaa

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

gambar yg chantek akan dikenang sampai bila2.


=D

Redbloodsnow said...

Pssttt yg 1st thing yg akan di survey tuh sama lah kte weh..haha. photog yg dulu di survey²

siapa yg shot lawa....dialah yg akan di upah...hehe

farahfatihah said...

tukang gambar mmg penting..tp bila nak citer tukang gambar akk time ari tu..hmmm xseperti yg diimpikna..pasrah je la

.::WaNiE::. said...

pic no 2 tu cantik sesangat

Syida Shukor said...

terasa nak kawen sekarang ! :P

dyn said...

suke pic kasut ats piano tu...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
hahaha. die kena cantik. sebab confirm punye die kena tenyeh bedak kat muka time tu. kan?

Anis izyan Abd Rahman:
yayayayaya. btul tu!

intanurulfateha:
sekarang dah ade calon kan? boleh la kawen. ehehe.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
tepat! i sokong!

Redbloodsnow:
tau takpe. selagi tak settle mesti pening kepala kan?

farahfatihah:
akak amik sape?

.::WaNiE::.:
ehem.. tengok la sape yang cari pic nye? ehehehe.

Syida Shukor:
da ade calon ke? jalan je.

dyn:
ye.. cantik sangat kan?