-ai itu l.o.v.e-

blog title transformed from {mE.mySeLF.I} to -ai itu L.0.V.E-

eceeeh.. mentang2la lg 4ari je lg movie transformers nak kuar, blog ni pun nak transform gak.. hehe.. perlu ke? who cares? *ralat woh tak dpt tgk -17 again-* anyway, mmg tak sabo pun nak tgk movie tu. menghitung hari.. detik demi detik.. masa ku nnt apa kan ada.. lalalala~ *e'eh tetibe plak nak feeling2 kris dayanti.. =p* meh sini oshinz kasi terang sket nape plak tetibe ade terselit perkataan "ai" kat title tu sbb i'm sure u guys mesti dah fhm benar with another 2 words "itu" & "love" kan..

"ai" adalah japanese word for love. actually ade lagi satu word iaitu "koi". so, oshinz telah sebulat suara utk vote "ai" berbanding "koi" sbb nnt org pelik. "koi" tu kan name ikan ni:

kang tak pepasal org ingat: oshinz ni dah jadi tokei ikan ke? cinta dak oshinz ni dah beralih arah ke? en.pakwe dah berubah kpd ikan koi ke? ishk2.. nauzubillah.. *geleng2 kepala.. oh tidak.. tidak2!* tergamak sungguh korg fikir camtu.. sob sob sob.. (ishk, tetibe plak nak salahkan korg ek? [",] jgnla dush dush daku..) oshinz rase inferens2 itu perlu dijauhi sama sekali. ssb tu la wujudnya "ai". haha.. faham ke ngan explanation ni? tak yah la pening2 nak phm.. sebenarnya nak kasi tau "ai" tu cinta je. aishiteru pula i love you. dan motif tuka name blog adalah saje suke2 sbb takmo ada kat bwh bile dlm list 'blogs i follow'. bagi la chance oshinz kat atas plak eh. haha.. that's all..

koi wa moumoku
~love is blind

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

miss_eliana said...

'ai' n 'koi' memang ade beza makna die walopon literally nye bwk maksud yg sama..

tp..if guna 'ai' tue mcm lg sweet kan?
in japanese pon, if nak guna word ai tue lebey general laa.. (opss!da terbagi lecture lak kt sni..hehe)

bdw, nnt confirm laa ur blog duk kt atas kt 'blogs i follow' tue.. ahaks.. ;P
nice name then.. =)

tengku_fir21 said...

jom bt rombongan ge tgk

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu makan kenduri kat blog gua.
Ikut baca doa lagi bagus.

Kalo nak follow pun takpa.

Blog gua tu dh tak seimbang,ramai dah berat ke belah punk.

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

miss_eliana:
ai mmg sweet.. semanis gula. haha..
tq for giving the lecture ya.

tengku_fir21:
jom jom..
rombongan sekolah cik kiah ok?
kasi full house itu panggung!

fdausamad:
berat tu brape kg ek?
meh kasi timbang sket..