innuendo: bukan untuk siapa

ujian untuk manusia.
datangnya hanya sejengkal cuma.
tapi hati merintih seperti ujian itu lebih dari sedepa.
mulut mengeluh bagai berakhir sudah dunia gembira.
ah.. propa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

Liyaa Mf said...

Kdg2 kita taktau ujian tu apa maksudnya. Kan? & satu lagi, kdg2 kekuatan tu cuma bertahan kejap je. Lepas tu rasa macam tak putus asa. Tapi takleh2. Mana leh putus asa. Jatuh macam mana pun, kena bangun semula. Oshinz kenapa? :D

Nur Emilya said...

Betul. Kita selalu mengeluh tanpa mahu bersyukur dengan apa yang ada.

محمد رازيق said...

hehe. itulah sifat manusia.

zila manaf said...

semoga tabah ya. we luv u eh eh hover ;p

beforeiforget said...

betul tu.nak dkt kawin lg byk probs.huwaa sabo ajela

oshinz said...

Liyaa Mf:
a.ah betul tu. bila dah masuk usia dewasa ni, macam cepat je nak rasa putus asa. tak kental macam dak kecik yang baru nak belajar berjalan tu.

eh, i am okay la. this is part of words yang datang tiba2 dalam kepala otak.. karya pendek gitu. kahkah.

Nur Emilya:
a.ah betul.. kena curi masa setiap hari untuk fikir apa yang kita lakukan sepanjang hari. dan setiap hari kena bersyukur.

محمد رازيق:
nasib baik bukan robot. kalau tak mesti perangai ikut ape yang dah direkodkan je. bosan.

zila manaf:
eh? haha.

beforeiforget:
kena tabah. untuk be forever, memang banyak ujian. time ni la nak tengok kita ni kuat ke tak nak harungi fasa yang seterusnya. pray for u. =)