ombre wedding

ini renteten entri semalam.. semalam tu konon-konon macam teaser lah ya. ihiks. okeh, let me make you guys clear of what ombre wedding is all about. #clear throat.
definition of ombre:
a French term meaning "shaded" usually a multicolored stripe, with colors graduating from light to dark. [source]

dalam bahasa melayu lebih kurang maksudnya adalah tona warna.
antara idea untuk ombre wedding adalah:

wedding invitation. agaga~
suka bentuk pinggan tu.

rose petals as deco

candy buffet backdrop

essential! wedding cake lah.
kemas kan?

lovey-dovey version.

dress

nice combination!

tengoklah garpu, sudu, pisau dia..

awesome kan? awesome kan?!!

untuk tambah idea, please visit these websites:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments :

zzanyy said...

Lawa! Simple but nice.

azalia hjsalleh said...

nice!
nampak kemas
simple yet really sweet
tq for sharing this

Huda Luna said...

cantik nye ombre!
kalau nak buat mcm ni kt malaysia harap ler kan oshinz huhu.


hai oshinz!

miss youuuu!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

i nak kek n dress orange tu nakkkk! :P

Reen Tart Nenas said...

comel nyer garfu

Liza Razak said...

terus ada idea nak buat dress black tie wedding this coming may :)thanks for sharing !

oshinz said...

zzanyy:
memang cantik sangat-sangat.. sangat lain kan?

azalia hjsalleh:
hehehehe. sharing is sexy gitu.

Huda Luna:
bolehla huda.. huda cube try. mesti nanti ada je yang ikut.

hehehe. promote blog baru ya?

selamat membuat persiapan yang huda.

SyAfaWaNi ♥‿♥:
okeh.. nanti i tolong bookingkan untuk u, tapi nanti la time u nak kawen.. bila eh tarikhnya? i lupa. haha.

Reen Tart Nenas:
kan???!!!!! omputih ni macam-mcam betulla.

Liza Razak:
hehe.. yeay!! hilang serabut otak. terus TING ade idea. bagus! u are welcome sis! =)

Huda Luna said...

haha mane ade promote blog baru. dah lama baca senyap2 blog oshinz sejak tau oshinz b2b cume tak komen je. kali ni je rasa nak komen. actually tanak blogger tau blog lagi satu tu. tp sbb oshinz b2b jugak hehe leh la kongsi2 idea ^^,

isk tamau la try. mcm akan menyebabkan vendor kemain letak harga tinggi

same jugee oshinz. selamat membuat persiapan eh!


simpan rahsia ni =P

aTy _faRed~ said...

suker dress orange tu...!! rase nak geget2..nampak 'manis' macam candy..[tu yang ai rase n pikirkan]..;p

Ms.Siti said...

emm sngt cntik tapi kalau xcukp duet mmg xmmpu la nk dpt sume tuu,huhu

oshinz said...

Huda Luna:
hehehehe.. ye kite simpan rahsia punya. sshhhh!!

aTy _faRed~:
kan?? he suka tau dua warna baju tu. kalau ada kat malaysia confirm pergi beli segera.

Ms.Siti:
so memang kena kumpul duit dari sekarang la nampaknya..