empunya kata: zahiril adzim

fond of reading his blog:

tunangan shera ayob.
 
presented to you the quotations that i like the most:

"Manusia ialah satu proses yang berterusan yang memainkan peranan penting bagi melahirkan pengalaman."
Tidak ada kehidupan yang kuangankan, cuma kental meredah kehidupan yang ada sambil menggalas cita-cita. Walau macam mana celakanya kehidupan itu, ia tetap kehidupan.
Jika aku diberi peluang menjadi orang tua, maka aku berdoa agar tidak mahu menjadi orang tua yang menunjuk pandai kepada orang muda.
sumber: klik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

i suka ayat last tuu :D sangat terkesan dek kata-kata ituw! peace!

Syima Syaz said...

i nak past lah kat fb...khas utk orang tua di kampung!

oshinz said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
hehehehe.. i pun suka quote tu. tapi susah kot nak jumpa orang tua yang selalu rendah diri.

Syima Syaz:
emmm.. bila ada orang tua serupa itu, mereka akan menjadikan yang muda ini terasa sukar mahu menempuh kehidupan yang muda. kan?

maCy said...

i do read his book. tp ta abes lagi..

hes ok. hes gud :)

purlpe.pink said...

dia ni mmg sweet sgt, :) ayat semua bikin cair tau.

anyway, im following ur blog.thanks.
http://everybodylies3.blogspot.com/

oshinz said...

maCy:
wah.. best eh buku die?

purlpe.pink:
btulbtulbtul.. sangat mendalam dia punya ayat tu kan. kena pandai-pandai tafsir sendiri la.