nilai cintamu

Pernah dulu kufikirkan
Tanpa cinta tak mengapa..
dulu.. hari-hari kami makan lauk ikan selar kuning masak pindang. nak beli lauk lain pun tak mampu. tapi sekarang.. Alhamdulillah. Allah beri rezeki kepada kami. bolehlah hidup senang macam ni. bila cerita dekat orang, ramai yang tak percaya dulu mase mula-mula kawen hidup kami susah.  takde sape nak bantu walaupun family. tapi pakcik dan makcik same-same usaha dan same-same sabar. *senyum* sebab tu walaupun makcik dah lame sakit macam ni, hampir 16 tahun.. pakcik tak pernah terfikir nak cari orang lain. *air mata bergenang*
majoriti bloggers masih lagi dalam mood raye. masing-masing menayang baju raye, kuih raye, kisah happy nye raye. oh.. saye tak reti nak story pasal cerita raye saye. raye saye biase-biase je pun. hehe. tapi kisah di atas ni saye kutip time raye kat umah kenalan rapat kakak saye. pengakuan ikhlas seorang suami yang sangat sayangkan isterinya. mereka sanggup harungi susah senang bersama. ini kisah benar. tiada skrip. tiada pengarah. membuatkan hati saye sedikit tersentuh.. T.T

Janji untuk bersama
Sehidup dan semati
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments :

elymzz said...

pertama kali tengok abah im dalam keadaan macam tu....pengakuan ikhlas seorang suami terhadap isteri tercinta....

dafFodiLs (",) said...

touching isk isk..

♥z@z@♥ said...

harap saya dan suami pun macam tue juga..kekal hingga akhir nyawa...

| RoziAhmad | said...

alahai cerita cinta plak..
ni yg sedih ni..

syafawani said...

fuhlamak..tacing ohh..hehe..bagusnya pakcik tuu,,:) tabik springggg!

Dee said...

rasanya penah baca lah sis..mmg terharu..

Syafiq Kadiran said...

sehati sejiwa....aku harap aku pon camtu gak nnt...insyaallah

HAZWAN17 said...

dulu2 mmg susah..fmily ak pn same...
ish2..sdey bile pk time kecik2

Syida Shukor said...

sobs . terharu (': ada lagi ke lelaki macam tu (':

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

u!
nice blog.
suke name blog u..
cantik lah!

http://owlkieranaa.blogspot.com/

its mine!

hamzah ian said...

alahai..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

elymzz:
tu lah kan.. susah kot nak tengok lelaki yang bleh bergenang air mate automatically macamtu. sangat touching woh. naseb baek tak join same nanges. kalo tak banjir. haha. over!

dafFodiLs (",):
tau takpe. harap2 pasangan kite pun akan sayang kite macamtu gak kan?

♥z@z@♥:
ammmiiiiinnnnn!! harap macam tu gak. happy family smpai bila2.

| RoziAhmad |:
thehehe. saje tukar mood. nanti kite cerita lain plak ye.

syafawani:
uishhh.. btulla. i pun nak tabik spring same die. nampak sangat die sayang sangat2 kat isteri die tu.

Dee:
ye ke? emm.. cerita manusia ni kadang2 lebih kurang same je. ujian ALLAH. penerimaan manusia tu yang lain-lain kan?

Syafiq Kadiran:
yesszzaaa.. bukan senang woh nak cari lelaki camtu. sekarang ni makin ramai lelaki yang tak tahan ujian rumah tangga. ade je peluang kawin dua, tros lupe die. hish..

HAZWAN17:
tapi sekarang tak lagi kan? Alhamdulillah.

Syida Shukor:
ade kot. kena betul2 cari. ehehe. lelaki yang baik kan untuk perempuan yang baik.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥:
hehe. thanks!

hamzah ian:
ye.. touching tak?

dark r0se said...

sedey lak~:(

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dark r0se:
yes dear.. sangat menyentuh hati. naseb tak join sekaki. kalo tak? banjir laaaa..