jawapan wangi dia & jawapan busuk saya


perkara paling malas bila raya adalah berjumpa kawan-kawan kepoci saya. kawan-kawan kepoci ni maksudnya kawan rapat kat kampung halaman. maksudnya kawan tepuk tampar saya time sekolah menengah dulu.. mereka ni kepoci lain macam sikit. sebab bila secret saya, mereka akan simpan sampai mati. biar pecah di perut, jangan pecah di mulut. haha. pendek kate, mereka ni la kawan-kawan cover line saya juga. dulu, bile time saya nak pergi dating senyap-senyap.. mereka akan tolong cover baik punye. hoi.. saya sayang habes mereka ni sebab mereka memang pandai zip mulut bila perlu. tapi saya kurang gemar nak jumpe mereka adalah sebab... ishk.

emm.. sebab mereka suka nak tanye soalan bernanah telinga tros bajet umur dah nak masuk 30 tahun pastu kena cepat-cepat kawen kalau tak kena label anak dara tua. hish.. tak suke betul la. contoh soalan ade macam-macam versi, tapi saya bagi dua je la eh.

soalan versi pertama lebih kurang macam ni bila en. pakwe ade dengan saye sekali:
"korang ni bila lagi? ape lagi yang korang nak tunggu lame-lame ni?"
time dengan en. pakwe, saya hanya diam dan senyum sebab selalu die yang akan handle dan bagi jawapan yang nice je. contoh jawapan wangi die selalu macam ni:
eh.. takpe. kite bagi laluan kat kawan-kawan dulu.
pastu nanti kite akan dengar pesanan penaja percuma plak:
cepat-cepat kawen tau. aku dah tak sabar nak makan nasi minyak korang ni. 

[-_-"] hish.. tang nak cepat-cepat kawen tu berpeluh tahu? nikah kawen tu bukan mudah macam mengenal huruf .x.y.z. atau hitung .satu.dua.tiga. time tadika kecik-kecik dulu tu. kena cukup kan ilmu dalam dada ni dulu kot.. kan?

dan bila dah namenye raye. walaupun terasa malas, saya tetap jumpe juga kawan-kawan kepoci saya tu. rase tak sedap hati bila tak jumpe. rindu tu satu pasal. satu pasal lagi takut dorang cop saya sombong. ohh.. itu yang saya tak berapa gemar nak dengar. seperti yang dijangka-jangka. mereka soal lagi soalan yang same. saje la tu kan. mane tahu kali ni dapat jawapan yang updated sket. orang kan suka percaya story yang the latest.

tapi kesian mereka.. saya bagi jawapan bukan macam yang mereka harapkan. ini contoh soalan versi kedua plak dan jawapan versi saye: 

kawan 1: beb, ko ngan die bile nak ehem ehem?
saya: ehem ehem ape ni? tak paham oh.
kawan 1: kawen ke.. tunang ke..
kawan 2: ha.. ayah aku tanye, bile ko nak tunang.
saya: aku takde duit la.
kawan 1: ala relax ah. lelaki yang tanggung la.
saya: dah tu takkan nak bergantung kat duit lelaki je weh.
kawan 1 & 2: okeh fine.. haha.

phewww.. naseb baek dah kawan lame. saya bagi jawapan busuk pun dorang terima je. itu la. sape suruh menggatal tanye soalan macamtu. time raye tanye la soalan pasal kueh raye ke. baju raye ke.. ade la mood nak jawab. hish.. kite kan muda lagi. kawan-kawan ni tak cool la.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments :

.::WaNiE::. said...

kekekeke.

standard ni soalan ni

syafawani said...

ececewahh..kawan2 xcool eh..kui3...
ala..u patot suka ma...dorg tu ambil berat taw..i pon ambil berat jgak..saport u suh kawen cepat..kn3..muahaha..
eh jgn lambat2 weh..kang adik2 u tpaksa la lagi lambat..hahahahaha=) opsss! *wink

annfrendly said...

adeh....soklan ni memang soklan killer..
erm.. betul tu.. takkan nak bergantung kat duit lelaki je kan..

Lee said...

sy bru nk tny..bile nk ehem2 ni?

haha gurau je..

ala don wori la..sampai masenye i.allah bersatu jua akhirnya nntik...

ye tak? :)

Rilla said...

Haha..sangat familiar la situasi itu.

Btw, interested to exchange link?

sabree hussin said...

rileks2 sampai masa nak nanti kahwin la

Anis izyan Abd Rahman said...

lenkali jawab,nak kawin hari ahad
tapi jgn la cakap ahad bile....
boleyh jadi ahad taun depan bulan 10 mggu ke4
boleyh jadi ahad 20 tahun lagi kee..
ahaha

[z@ck] said...

kahwin harus jemput aku ok =)

Lizzie Yasmin said...

tue soalan biasa lar.. aku pun kne jgk soalan tue,tp nasib baik dlm geng blum ada yg kwen.. sume mcm dok bagi laluan sesama sndiri.. hahaha... tak mo langkah bendol lar konon.. hehehe

elymzz said...

takde tunang tunang....dah lama sangat kawan...terus nikah je...kalau nak tunang juga...lepas 1 jam tunang terus nikah je....heheheheee........

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

.::WaNiE::.:
tu la pasal. menci tau nak jawab.

syafawani:
hahaha. eh takpe. kalo da sampai seru masing-masing tu, i okeh je. tak kire la sape kawen dulu ke lambat ke. yang penting kawen. jangan andartu sudah. haha.

annfrendly:
kan? abes la botak lelaki tu, kalo semua nak bergantung kat die je.

Lee:
a.ah btul tu. doakan yang terbaik untuk kami ye. =)

Rilla:
memang sangat sangat sanggaaattt familiar. lagi bile da semakin tua ni. hish.. rase macam nak jawab-ok esok gak kawin. haha.

sabree hussin:
yeppa. kite memang relax je. kawan-kawan yang tak sabar.

Anis izyan Abd Rahman:
gud idea ni beb!! will practice it. eheee.

[z@ck]:
hahaha. mesti la weh. ko jangan tak datang plak okeh.

Lizzie Yasmin:
naseb baek la takde yang kawen lagi. kalo tak jenuh nak jawab soalan ni. berpeluh tahu?

elymzz:
yeay.. gud idea. boleh jimat kos la macam ni. sayang k ely lebih la camni.