little things


your hand fits in mine . like it's made just for me . but bear this in mind . it was meant to be . and I'm joining up the dots with the freckles on your cheeks . and it all makes sense to me .

i know you've never loved . the crinkles by your eyes . when you smile . you've never loved . your stomach or your thighs . the dimples in your back at the bottom of your spine . but i'll love them endlessly . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if i do . it's you . oh, it's you they add up to . i'm in love with you . and all these little things . 

you can't go to bed without a cup of tea . and maybe that's the reason that you talk in your sleep . and all those conversations are the secrets that i keep . though it makes no sense to me . 

i know you've never loved . the sound of your voice on tape . you never want . to know how much you weigh . you still have to squeeze into your jeans . but you're perfect to me . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if it's true . it's you . it's you they add up to . i'm in love with you . and all these little things . 

you'll never love yourself half as much as i love you . you'll never treat yourself right, darling, but i want you to . if i let you know I'm here for you . maybe you'll love yourself like i love you, oh . 

and i've just let these little things slip out of my mouth . 'cause it's you . oh, it's you . it's you they add up to . and i'm in love with you . and all these little things . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if it's true . it's you . it's you they add up to . i'm in love with you . and all your little things .
kepada yang bekerja hari ini, enjoy lagu ni dulu.
jangan tensi-tensi ya. esokkan cuti.. take care guys~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kalendar baru

tiga.

dua.

satu.


tiga hari lagi mahu tahun baru.
harapnya semua akan baik-baik sahaja tahun 2013 nanti.
gud luck untuk saya dan anda semua.
=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kek mini

mula-mula: kasi zoom out dulu.

lepas tu: kite close up sikit.
terliur tak?

cubaan menjadi artistik katanya.
habis jadi colour biru. hikhik.
 
thanks babe. kasi i rasa mini pavlova ni.
selepas kita sama-sama teka-teka macammana rasa kek ni.
pendam je. sekian lama. berbulan-bulan kan. hehe.
nak beli yang big size, takut tak sedap.
tak cuba takut rugi sebab kalau sedap, macammana?
haha. kita selalu confius. tak reti buat keputusan.
nasib baik rasa dia tak macam macaroon.
manis dia secukup rasa. tekak i suka, sebab tu i berjaya habiskan sekelipmata.
hoyeaaahhh! eh. Alhamdulillah.
xoxo u. muahh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sometimes the world can make you feel

maybe i annoy you with my choices . well, you annoy me sometimes too with your voice . but that ain't enough for me . to move out and move on . i'm just gonna love you like the woman i love . we don't have to hurry . you can take as long as you want . i'm holdin' steady . my heart's at home . with my hand behind you . i will catch you if you fall . yeah i'm gonna love you like the woman i love . sometimes the world can make you feel . you're not welcome anymore . and you beat yourself up . you let yourself get mad . and in those times when you stop lovin' . that woman i adore . you can relax . because, babe, i got your back . uh, i got you . uh, yeah . i don't wish to change you . you've got it under control . you wake up each day different . another reason for me to keep holdin' on . i'm not attached to any way you're showing up . i'm just gonna love you like the woman i love . yeah i'm gonna love you . oh, yeah . i'm gonna love you . 'cause you're the woman i love . [the woman i love by jason mraz]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

of treat

bosses took us to lunch as a treat. #grin.
unfortunately, majoriti pekerja kat sini muka ketat.
senyumlah sikit.. tak tahu ke senyum tu boleh buat muka kelihatan awet muda.
service sedikit lambat. dan makanan saya yang paling lambat sampai. grrr!!
bos dah habis makan, kite baru nak baca bismillah.
nasib baik tak kena tinggal.

mine:
 makan: chicken-ape-ntah. lupe. sebab tak sedap.
minum: gummy bear. sedap!
hehe.
sekian sahaja daripada happy worker. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh .

duapuluhenam tahun.
alhamdulillah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iium montessori

click for larger image

dok pejam dok celik, dok pejam dok celik, cuti sekolah dah nak habis. tinggal beberapa hari lagi je kan. amboi, kemain bawa anak pergi holiday. pergi legoland lettew. tau dah. tau dah.. hehe. time-time macam ni, saya pasti para ibu mesti tengah pening kepala. survey sana sini tempat yang sesuai untuk anak mereka memulakan sesi pembelajaran di sekolah. mahu yang terbaik katanya. eh haruslah wajib yang terbaik, untuk anak kot. kalau saya pun, saya mahu sekolah itu fun. persekitaran yang selamat. cikgu yang ambilberat, lemahlembut, tegas sikit, blablabla.. dan cikgu tu boleh buat suara upin ipin. atau sponge bob. atau boboiboy. eh? kihkih. em maksud saya, reti tackle hati budak-budak kecil. so nanti barulah anak-anak ni tiap-tiap hari seronok je mahu ke sekolah. anak seronok, parents pun seronok. lapang dada je nak hantar anak. betul? okeh, mari kita teruskan kepada isi penting je la eh.

ibu ibu, bapak bapak, siapa yang punya anak, mari sini, mari rapat.. mari mari mari lah baca hey!

iium montessori ni menawarkan pendekatan Islamic approach. ada belajar jawi, matematik, bahasa malaysia, bahasa arab, Iqra', dan macam-macam lagi lah. ada buat field trip uolss... dan yang paling penting, bahasa pengantaraan dalam kelas adalah bahasa inggeris. tak ketinggalan, ada juga belajar swimming dah taekwando.

 ni pergi tengok plane. kat tudm.
untunglah adik-adik. akak cuma dapat ulang-alik je kat tepi jalan tu.

ha para ibu, teruja tak? nak bawa anak pergi tempat macam tu, kadang-kadang tak sempat. rasanya, anak-anak pun mesti suka pergi dengan kawan-kawan. ramai dan meriah. wah pepandai je saya ni. haha..

kalau berminat, sila call 03-6188 4400. email pomboley: iiumontessori@gmail.com.

lokasinya:

IIUM MONTESSORI BANDAR TUN HUSSEIN ONN 

No. 1, Jalan Suakasih 3/3, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras, Selangor.

IIUM MONTESSORI BANDAR BUKIT RAJA
No. 1, Jalan Sumazau 1D/KU5, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor.

IIUM MONTESSORI PUTRA HEIGHTS
No.2, Jalan Putra Bahagia 8/3J, Putra Heights, 47650 Subang Jaya, Selangor.
IIUM MONTESSORI GOMBAK
Batu 8, Jalan Sungai Pusu Gombak, 53100 Kuala Lumpur.

IIUM MONTESSORI DANAU KOTA
No. 9, Jalan 1/23E, Taman Setapak Indah, 53300 Kuala Lumpur.

IIUM MONTESSORI AU5 KERAMAT
No. 55, Jalan AU5 SC/14, Taman Lembah Keramat, 54200 Kuala Lumpur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

inspirasi busana

sederhana tapi confirm mahal ni.

sumber: link
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#ikutjejaklangkah

mula dari kiri ke kanan.
hihi. weolss taksabar mahu ketemu uols. weols over-excited macam selalu.
sila helo update pantas sikit.
dan yang dua belah kanan tu sila ambil nombor. kihkih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

alternatif

kalau bosan dengan buku tetamu yang berbentuk buku.
kita boleh juga guna kad. letak dalam bekas comel macam dalam gambar.
lain kali, bekasnya boleh diguna lagi. jimat!
klik sini untuk tutorial.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bestfriend


kalau suatu masa dulu, awak dan dia pernah berkongsi macam-macam cerita. pernah berjanji untuk menjadi bestfriend forever. janji itu sepertinya hanya tersimpan dalam sejarah mudamudi sahaja. awak dan dia pernah bersengketa. salahfaham bukan sekali dua. berkali-kali juga. tapi masih boleh berbaik. masih boleh jadi geng bila ada cara untuk aman kembali. bila perang tamat, bertepuktampar kembali seperti sengketa itu cuma dalam mimpi. tapi itu dulu.

ada satu saat tu, tiba-tiba dia menjauhkan diri daripada awak. awak dan dia bawa haluan. haluan yang berbeza arah. awak tahu citarasa awak dan dia tidak pernah lari jauh. awak tunggu dia berkongsi cerita. awak rindu saat dia minta awak beri idea. tapi dia tidak kembali pada awak. dulu dimana adanya awak, pasti ada dia. setiap cerita dia, dia tidak lupa update pada awak. tapi saat ini, bila awak mendekat, dia semacam tidak mahu. ternyata, dia sudah lain. antara kamu berdua seperti ada jurang. setiap cerita dia ada limitnya.

awak kata awak terkilan. dia tahu, tapi dia membatu begitu.

kalau dia sendiri yang mahu tembok sempadan itu wujud diantara awak dan dia, awak perlu hormati dia. jangan ceroboh sempadan privasi itu. khuatir, awak dicop kurang adap.

apa yang terjadi ini pasti ada sebab. mungkin sebab itu datang dari diri awak sendiri. mungkin sikap awak yang teruk. atau mungkin bukan awak, tapi dia? entahlah. saya rasa tiba masa untuk masing-masing muhasabah diri. sama-sama cari panduan bagaimana cara menjadi sahabat yang baik, disenangi dan disayangi.

semoga berjaya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

trust

when you have taken a decision, put your trust in ALLAH.
[Surah Imran 3: 159]
take a deep breath.
breath in. breath out.
be calm and keep smile.
just myself know whether the smile is fake or real.
yeay!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

peplum

peplum style memang tengah in sekarang ni kan. trend 2012 gitu. ape kebenda alah peplum ni? sedara buah plum tu kot. ataupun spesis buah yang kacukan antara pelam dan plum. hehe. mengarut. takde kena mengena dengan buah-buahan. tadi kan dah tulis style. pastu tulis trend. entri ni pasal busana. okeh.. kita teruskan.

kalau wanita sebut peplum ni, tak payah nak kerut dahi sangat eh jejaka sekalian. tengah hot. cubalah ambil tahu sikit untuk tawan hati pasangan anda. eh? takde kaitan. meh sini saya kasi cerita. peplum ni adalah: a flared ruffle attached to the waistline of a dress or jacket or blouse. cara pronounce dia camni: [pep-luhm] atau /ˈpɛp ləm/. kalau nak kasi lidah melayu sikit, saya sebut 'pelam' je senang.

saya syak selepas scha pakai masa wedding dia tu, makin ramai yang berani cuba fesyen ni. macam makin bersepah pula design peplum ni. peplum dress. peplum baju kurung. peplum blouse. peplum jacket. haih.. macam-macam. nasib baik kat bahagian kain takboleh ditambah peplum. kalau tak, satu set. masak. saya tak dapat bayangkan. anda bagaimana? modern ladies memang suka bereksperimen. tapi time scha pakai ni, saya tak rasa cantik pun. sebab nampak kejung. wah gitu! pada pandangan saya lah. saya-yang-tak-berapa-reti-nak-berfesyen ni ha. hehheh.

takde perasan.

tak suka pun.

tapi semalam, saya terjumpa satu design ni. black in colour. pastu kain die pun cantik. nampak classic dan expensive. wah gitu! dahlah warna hitam baju dia. iols suka okeh. terus save gambarnya. cuba tengok ni:

sumber: MM
cantik tak? smart kan. =)
harga: rm320.
masa 28nov aritu murah sikit, rm200. dah sold out. cheit.
kalau boleh custom, saya nak! eceh, confident je nak kan.. macamlah sesuai.. sedar diri.
tapi nak. tapi mahal. tapi membazir. tapi nak. tapi.. *sewel terus*
kalau awak terberkenan jugak, sila tanya MM sendiri.
nah email dia: mazlianulmaznan@gmail.com

saya lagi suka baju nikah scha berbanding baju kahwin dia yang lain.
hehe. ok bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

being matured


hoyeaahh.. belog dapat baju baru untuk tahun 2013. hikhik. sebab utama penukaran ini terjadi adalah:

pertama: bosan dengan keseragaman warna kelabu-putih-pink-oren yang dulu. saya rasa macam terlalu stereotype sangat untuk golongan perempuan. asal perempuan je, main color nak pinkish. maksud saya, bukan semua. tapi kebanyakan. hehheh. pandai-pandai buat observation.

kedua: saya mahu something yang bersifat plain tapi colorful. taknak putih. sebab too plain. nampak suci sangat. oh.. baju belog yang dulu tu sarat. tarikh nak stripes, sidebar punya header pun nak seragam juga dengan background. semak woi! sendiri rasa macam sakit mata. kahkah. kali ni, saya combinekan warna-warna saya suka iaitu chartreuse, orange, light grey, sky blue, black, pink, dusty aqua dan sedikit grey, juga sedikit brown. al-maklumlah, selalu sangat surf pasal wedding theme sebelum ni. terus ter-suka macam-macam colour. tamak. eh?

ketiga: no more robot-hati. no more. no more. nampak budak-budak. tapi sebenarnya sayang gambar robot-hati tu.. sebab saya rasa comel macam bumblebee. oh tak sabar nak tunggu filem transformers 4. hero baru mungkin. tiada lagi shia labeouf. so, header yang baru lebih simple. bubuh nama belog. bubuh nama pemilik belog. walaupun setakat pseudonym je. saje nak letak penegasan. padahal bukan rajin pun nak mengarang panjang-panjang. padahal lagi satu, selalu je share info copy paste. lagi-lagi time hari jumaat. hehe.

keempat: nak nampak maturedla sikit kan. dah jadi woman katanya. aritu gegirl lagi. hehe. woman dalam ertikata 'a man's wife'. gegirl dalam ertikata 'bujang senang'. jadi, ada juga elemen yang masih dikekalkan. seperti icon loncat-loncat pink kat 'older' dan 'newer post'. 'profile photo' pun masih kekal gambar 'enakei' [nama korean anime]. cuma tukar gambar sebab ada tersama dengan blogger lain. dari segi penulisan, sama tingtong jugak. belum ada rasa nak buat perubahan lagi.

 sekarang punya.

dolu punya.

kelima: sebab stress. jadi kita cari benda yang kita suka nak buat. hehe. lagi pun, sekarang ni senang je nak edit baju belog. ting.. ting.. tingg!! dah siap. tak sampai empat lima jam dah cantik. tak perlu gigih tengok coding sampai juling biji mata. maksud saya, tekan je lah colour ape-ape yang kita suka kat customize template tu. cuma perlu tengok coding time buat blockquote dan kalau gedik nak buat minor changes.
 

 ceh.. being matured la sangat kan?!
basically, major changes dah siap. cuma bahagian footer tu ada nak ubah sikit. itu fikir kemudian.

satu kepelikan saya adalah, kenapa saya punya bahagian komen tu tak boleh tukar daripada 'comment' kepada perkataan lain. jenuh click 'save' kat 'configure blog posts' tapi totap begitu. ketegaq! cubit dia. rasa macam skema benor je guna perkataan tu. hudaluna boleh tolong explain tak? hehe. pesanan kepada huda, sila updet belog still counting. lama tunggu dah ni.

dan untuk sis 4feet8 yang tanya pasal camne nak buat blockquote, sila tekan linkni. saya tak reti nak explain sendiri. hehe. kalau takdapat sis email kite la eh.

terima kasih kepada yang perasan perubahan baju belog ni. muuaahhh sekali. kihkih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

snow white

sumber: annaseaskey

dah macam snow white kan diana danielle ni.
suka tengok diana ni. time nikah simple. time resepsi pun simple.
berseri-seri pula tu. hehe.
baju diana danielle done by Mimpikita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

begitu-lah


upah selepas usai kerja hari pertama.
pekena sebaik sahaja hujan teduh.
terima kasih bos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sudah

sudah-sudahlah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

they don't know about us

people say we shouldn’t be together . we're too young to know about forever . but I say they don’t know what they talk talk talkin’ about . cause this love is only getting stronger . so I don’t wanna wait any longer . I just wanna tell the world that you're mine girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . just one touch and I was a believer . every day it gets a little sweeter . it’s getting better . keeps getting better all the time girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know how special you are . they don’t know what you’ve done to my heart . they can say anything they want . cause they don’t know about us . they don’t know what we do best . that’s between me and you our little secret . but I wanna tell em . I wanna tell the world that you're mine girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know about us . [one direction: cover by almost hero]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...